Per 8 april start ik met het geven van tekenlessen voor kinderen. Deze worden gegeven in mijn atelier in de DOAS – Cornelis Trooststraat 48 Leeuwarden -Ruimte 308. In deze voormalige oude ambachtsschool heb ik mijn eigen creatieve ruimte. Voor maximaal 8 kinderen per les zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht.

Je kan kiezen uit vier tekenles groepen.

Woensdagmiddag van 15:30 uur tot 17:00 uur. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Vrijdagmiddag van 15:15 uur tot 16:45 uur. Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar.

Zondagmiddag van 13:00 uur tot 14:30 uur. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Zondagmiddag van 15:00 tot 16:30. Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar.

Eerste les is een gratis proefles!

Plezier en gezelligheid is natuurlijk belangrijk tijdens de les. Het opbouwen van het zelfvertrouwen is een van de aandachtspunten van de les. Iedereen kan tekenen…. Niks is fout!

De lessen zijn gevarieerd en iedere les is een uitdaging! We experimenteren in verschillende materialen en techniek. De lessen zijn blokken van vijf weken en binnen dat blok werken we aan een bepaald thema, onderwerp of techniek. Dat kan zijn collage en tekenen, natekenen, cartoon tekenen, stempels maken, monoprint maken etc.

Naast deze opdrachten is er veel ruimte voor eigen creativiteit.

Het wordt elke week een leuke middag met z’n allen. Samen werken aan wat moois om mee naar huis te nemen en te laten zien! De middag is inclusief thee, limonade en wat extra’s.

Hoe ziet de les er uit?

Elke les duurt 90 minuten met een kleine pauze. Deze lessen worden gegeven in De DOAS Leeuwarden -lokaal 306.

Je kan je opgeven per blok van vijf lessen waarna de mogelijkheid is om te stoppen of door te gaan met de lessen. (Uiteraard volgt er dan een nieuw thema.)

Elk blok van vijf lessen wordt er gewerkt aan één thema. Binnen deze opdrachten is er uiteraard ruimte voor eigen inbreng en ruimte voor eigen creativiteit. Het thema kan per blok van alles zijn en wordt op verschillende manieren gekozen. De ene keer kies ik het thema of gaan we als groep een thema bedenken. De lessen zijn daardoor verfrissend en voor hen die na vijf lessen door willen gaan een blijvende prikkel in ontwikkeling en uitdagingen iets nieuws te leren.

Zo kunnen de onderstaande thema’s aan de orde komen: animatie, perspectief tekenen, kijkdoos maken, druktechnieken, realistisch tekenen, schilderen, noem maar op! Door de kinderen te leren werken met diverse materialen en technieken leren ze zelf wat leuk is en waarmee ze graag werken.