Hoe creatief zijn jullie?

In de leukste en meest inspirerende broedplek van Leeuwarden kan je samen met je vrienden en vriendinnen een middag werken aan een eigen 'kunstwerk.'

Deel deze met je vrienden!

jouw eerste kunstwerk aan de muur maak je in De Doas

01. Enkele voorbeelden van wat je gaat maken tref je op deze website. Uiteraard kan je straks in mijn studio kijken, voelen en je laten inspireren om zelf aan de slag te gaan.

02. Samen met minimaal 6 of maximaal 12 vrienden en vriendinnen gaan jullie aan de slag met het materiaal wat inmiddels klaar ligt. Je hoeft niets mee te nemen, alleen een goed humeur.

03. Voor deze middag heb ik een canvas paneel van 20x20 cm voor je klaar gelegd. Een snijmat en een hele stapel oude tijdschriften en boeken. Ook een schaar of snij-mes ligt per 'kunstenaar' voor je klaar.

04. We vergeten de lijm uiteraard niet. Je kan nu beginnen met een basis te maken van je kunstwerk. Wordt het een gezicht? Een monster of bouw je een luchtkasteel, met in de verte een konijn met zebra-motief? Jij maakt wat jij in gedachten had....Niks is fout of verkeerd.

Combineer er op los!

Nadat je eerst een basis hebt gemaakt van wat je wil gaan maken is het tijd om te gaan plakken.

Plakken, drogen. Drogen, plakken.

01. Nu je alle elementen hebt gesneden, geknipt of misschien wel weer gescheurd hebt ga je plakken. Als je niet tevreden bent met bepaalde elementen vul je aan met nieuwe elementen uit weer andere boeken of tijdschriften. Combineer en herschik net zo lang totdat je tevreden bent.

02. Eenmaal tevreden dan plak je alle losse delen tot een geheel en ga je je werk versneld drogen. (Er zijn diverse föhns aanwezig.)

03. Naast de vele tijdschriften en boeken zijn er ook losse vellen met texturen, kleuren en patronen aanwezig. Je kan stempelen, met een spuitbus aan de slag of met speciale stiften!

04. Teken kleine elementen in je kunstwerk om zo een eigen handtekening te geven. Of maak letters en tekens op delen die een mooi accent kunnen geven. Er zijn voldoende voorbeelden van mijn werken te zien om je weer wat inspiratie te geven.

Klaar?

Als je alle elementen hebt verwerkt en je bent 100% tevreden met het eindresultaat dan gaan we de laatste stap doen.

Het gaat al de goede kant op!

01. Nu de lijm en eventuele verfaccenten droog genoeg zijn moeten we het kunstwerk voor eeuwig beschermen tegen invloeden van buiten af.

02. Voordat we daarmee beginnen moet je werk een handtekening hebben. Zonder handtekening of naam op je kunstwerk is het niet af!

03. Nadat je handtekening en datum er op staan kunnen we een laatste vernislaag aan gaan brengen. Deze vernis zorgt er voor dat alles wat je gelijmd hebt en aangevuld hebt met andere technieken beschermd worden tegen krassen en eventueel zonlicht. De mooie matte vernislaag maakt je werk een echt kunstwerk!

04. We laten onder het genot van nog wat drinken en wat lekkers alles nog eens goed drogen en gaan tenslotte met een prachtig werk naar huis. Voor bij je zelf aan de muur of te geven aan iemand anders. Zeker weten dat men zeer verrast is van jouw kunstwerk!

Belangrijke info

Voor wie?

Deze workshop is uitermate geschikt voor een 'kinder-creatieve-middag/kinderfeest' Daarnaast is de workshop uitermate geschikt voor scholen die een creatief programma willen doen ter aanvulling van hun opleiding.

Waar is het precies?

In de Oude Ambacht School - De Doas. Adres is Cornelis Trooststraat 48 Leeuwarden. Ik zit in ruimte 306 en dat is de tweede verdieping. (Let op: momenteel doet de lift het niet!)

Hoe lang duurt zo'n middag?

De workshop begint om 13:00 uur en we breien er een eind aan rond 16:00 uur.

Foto's en film

De mogelijkheid bestaat dat er tijdens de workshop opnames gemaakt worden van zowel foto als film. Dat doe ik zelf ter promotie van de activiteiten in De Doas. Echter zal er niemand herkenbaar - zonder toestemming - in beeld komen!

Kosten en aanmelding

Kosten

01
Per kind is de workshop € 17,50 en kan pas door gaan als er minimaal 6 kinderen zich aanmelden. Maximaal is er plek voor 10 tot 12 kinderen.

02

De betaling kan per pin op de dag zelf of men ontvangt vooraf een factuur met betaallink.

Aanmelden

01
Via het contactformulier kan men zich aanmelden. Geef bij het bericht aan om hoeveel kinderen het totaal gaat en welke dag men wil komen. (Maandag t/m zaterdag mogelijk.)

02
Let op: het is niet toegestaan om de kinderen alleen achter te laten tijdens deze workshop. Er moet minimaal één ouder tijdens deze middag aanwezig zijn.